Nyheter

Tack för er hjälp!

 • 30 aug 2013

Vi vill rikta ett stort TACK till alla funktionärer som ställt upp och lagt många timmar både före, under och efter regionskvalet i Optimist. En mycket trevlig helg som inte hade blivit av utan er! En härlig avslutning blev det också där Anna Kjellberg (LESS), Sebastian Östling (SSKA), Marie Björling-Duell (SSKA) och Mats Johansson (SSKA) berättade om sina seglingserfarenheter. Att ha kul när man seglar var deras viktigaste budskap!

Resultat regionskval Optimist

 • 23 aug 2013

Här hittar du resultatlista. Resultaten publiceras löpande.

Välkommen till regionskval 1 i Optimist

 • 22 aug 2013

Vi hälsar alla seglare, föräldrar och coacher välkomna till SS Kaparen och Gottskär för höstens första regionskval i Optimist.

Feva på torsdagsseglingen

 • 21 aug 2013

Det kommer bli många Optimister på torsdagsseglingen i morgon och som vanligt förhoppningsvis även många RS-båtar. Det är en av Kaparens Fevor som är bokad för morgondagen, så skicka ett mail till info@sskaparen.se om ni vill hyra någon av de andra två. Kul om det blir tre Fevor eller fler!

Klubbmästerskap lördag den 31 augusti

 • 19 aug 2013

Lördagen den 31 augusti är alla Kapare välkomna på klubbmästerskap.

En helg i Optimisternas tecken

 • 18 aug 2013

I helgen har vi haft Optimister som tävlat i både Lilla Tjörn Runt och på Maleviksdagen.

Tomas och Thomas segrade i Nidingen Runt

 • 18 aug 2013

Till årets Nidingen Runt, "The winner takes it all", hade tio båtar anmält sig, nio kom till start och åtta fullföljde. Seglings- och tillika tävlingsledare samt sponsorsjägare, Peter Söderberg, har jobbat sedan i januari för att locka seglare till denna tävling. Förstapriset om 5000 svenska riksdaler verkar inte locka ändå! Tappert jobbat, Peter! Annonsering på olika hemsidor och sociala medier ska nog till framöver.

Stort TACK

 • 12 aug 2013

Vi vill rikta ett stort TACK till alla sponsorer som bidrog till att göra Gottskär Race Week, med VM i RS500 och klassmästerskap i RS100 och RS200, till en sådan succé!

Karin och Ingrid Söderström Världsmästare i RS500

 • 12 aug 2013

Karin och Ingrid Söderström från GKSS imponerade stort när de tog hem världsmästartiteln i klassen RS500, som seglades i Gottskär under veckan som gick. Trots hård konkurrens från många duktiga seglare, däribland förra årets världsmästare Tim Wilkins med sin gast Heather Martin, stod det redan innan sista dagens seglingar klart att Karin och Ingrid skulle ta hem segern. Den regerande världsmästaren slutade på tredje plats och snuvade hemmaseglarna Johan Röök och Malin Broberg från SS Kaparen på pallplatsen med bara ett poängs marginal. Både såväl Martin och Axel Johansson samt Stephan och Jonathan Fässberg, samtliga från SS Kaparen, seglade fantastiskt bra och slutade på 9:e respektive 12:e plats. Tävlingen avgjordes under i det närmaste perfekta förhållanden, där seglarna bjöds på både lätta och hårda vindar liksom publikvänlig segling nära land samt fina havsseglingar utanför Onsalalandet.

Resultat från Klassmästerskap RS100

 • 8 aug 2013

Resultat från Klassmästerskap RS100 är nu publiserade

Ingen torsdagssegling den 8 augusti

 • 8 aug 2013

Den 8 augusti är det ingen torsdagssegling pga VM i RS500.

Dag tre bjöd på fina seglingar

 • 7 aug 2013

Tredje tävlingsdagen vid VM för RS500 bjöd på mycket fina förhållanden. Banområdet låg idag SO om inloppet till Kungsbackafjorden och seglarna fick känna på fina havsvågor på öppet hav i 6-8 m/s.

Kaparframgångar vid klassmästerskapet i RS200

 • 6 aug 2013

Dagen inleddes med en stunds väntan i regn och hotande åska, men det blev till slut en solig men blåsig avslutning för klassmästerskapet i RS200. Fina framgångar för SS Kaparen blev det genom Oskar och Mats Johansson som vann före Emanuel Gillerberg och Oscar Koritz. På tredje plats kom en annan mycket rutinerad besättning, Christer Båth och Anette Johansson från GKSS. I morgon fortsätter VM i RS500.

Resultat efter första dagens seglingar

 • 5 aug 2013

Gottskär Race week inleddes idag med mycket fina vindförhållanden. RS500, som seglar VM, hade två planerade seglingar och i klassen RS200 som seglar svenskt klassmästerskap genomfördes tre seglingar. Resultat hittar du nedan.

Nu pågår Gottskär Race Week

 • 4 aug 2013

Den 5 augusti börjar årets upplaga av Gottskär Race Week, men många av seglarna har varit på plats hela veckan och fjorden har vimlat av seglare som har tränat inför VM i RS500 samt SM i RS200 och RS100. Många Kapare finns på deltagarlistan i samtliga klasser. Seglingarna avslutas den 9 augusti. Välkomna till Gottskär och njut av en härlig atmosfär - antingen som funktionär eller åskådare!