Nyheter

EM-brons till Thomas Hansson-Mild

  • 31 jul 2013

I helgen avslutades EM för OK-jollar i Carnac, Bretagne, Frankrike. Thomas Hansson-Mild från SS Kaparen slutade på tredje plats.

Gottskärsregatta i strålande väder

  • 23 jul 2013

Årets Gottskärsregatta blev en härlig upplevelse för såväl tävlande som funktionärer. Strålande sol och fina vindar samt drygt 50 seglare på Kungsbackafjorden.

Resultat Gottskärsregattan 2013

  • 20 jul 2013

Här finns hela resultatlistan från årets Gottskärsregatta.

Rorsman sökes till VM i RS500

  • 10 jul 2013

Det finns en ledig plats som rorsman på en italiensk båt vid VM i RS500. Det finns även en RS500 att hyra för 200 GBP (ca 2000SEK). Vid intresse skicka ett mail till martincdrm@gmail.com.

Thomas Hansson-Mild svensk mästare i OK-jolle

  • 10 jul 2013

I helgen seglades SM i OK jolle på Vätterns vatten utanför Motala. SM-titeln gick återigen till Thomas Hansson-Mild som med segern tog sin 10:e SM-seger! Andraplatsen gick till Hans Elkjaer och tredjeplatsen till Carl Hultgren. Eftersom även utländska seglare deltog så vanns regattan av Thomas Hansson-Mild(SWE), följd av Greg Wilcox (NZL) och Stefan Myralf (DEN). Håkan Törnqvist blev näst bäste Kapare på en 9:e plats, Bengt Larsson slutade 11:a, Ingemar Janson 13:e, Bertil Eliasson 18:e och Claes Heyman på 30:e plats.

Philip Carlson och Benjamin Peterson svenska mästare i Starbåt

  • 8 jul 2013

I helgen seglades SM i Starbåt utanför Lerkil och tävlingen avslutades med en riktig rysare. Endast en poäng skilde mellan besättningarna Mats Johansson/Stefan Hemlin (etta) och Philip Carlson/Benjamin Peterson (tvåa) inför lördagens två race och avgörandet skedde först på sista länsen i sista racet. Regerande mästarna Philip Carlson och Benjamin Peterson tog hem bucklan och sitt tredje raka SM tecken. Imponerande!

Träning för tvåmansjollar

  • 8 jul 2013

På onsdag den 10 juli startar vi träning för tvåmansjollar. Vi kommer köra varje onsdag under sommaren kl. 18.00-20.00 och tränare är Hampus Gelang. Klubben har tre Fevor, som vi kommer använda, och de som har egna båtar är välkomna att använda dessa.

Kaparen i Search magazine

  • 3 jul 2013

En fin artikel i senaste numret av tidningen Search Magazine om Kaparens kommande VM i RS500. En mycket inspirerande tidning för alla som gillar segling. Finns att hämta gratis i de flesta båtsportbutikerna i landet.