Välkommen till SS Kaparens seglarskola och sommarens största äventyr!

Segling är en idrott som kan bedrivas livet ut. Alla kan segla och man seglar utifrån sina egna förutsättningar. Du är lika välkommen till vår seglarskola oavsett om du redan kan segla eller om du inte har några förkunskaper alls, är barn eller ungdom, vill segla Optimist eller tvåmansjolle. Sedan flera år erbjuder vi kurser i tvåmansjollen RS Feva. 

SS Kaparen erbjuder träning, inklusive lån av Optimistjolle, resten av sommaren till alla som deltagit i seglarskolan. Eftersom det är seglarskolans instruktörer som håller i denna träning, så ges det bra möjligheter att ta igen kursmoment som kanske inte har gått att genomföra på grund av till exempel dåligt väder.

SS Kaparen vill hålla hög klass på seglarskolan och på så sätt få fler att fortsätta med segling. För att säkerställa detta arbetar vi i enlighet med kraven som Svenska seglarförbundet, SSF, ställer på seglarskolorna i Sverige. De kriterier som gäller för att en klubb ska få arrangera SSF:s Seglarskola är bland annat att man ska arbeta efter enhetliga kursplaner, ha välutbildade instruktörer och tränare, hög instruktörstäthet samt en utbildningsgaranti. Seglarskolan vänder sig till barn, ungdomar och vuxna som vill lära sig segla jolle eller flermansbåt på nivåerna Nybörjare, Fortsättning eller Grön Kappsegling.

För de som vill prova på kappsegling är våra torsdagsseglingar ett utmärkt tillfälle. Här finns en egen startgrupp, C-optimist, för de barn som just börjat med segling. Denna grupp leds av en instruktör från seglarskolan som hjälper till och ger instruktioner runt hela banan.  

En av sommarens höjdpunkter för såväl seglarskoleelever som mer erfarna seglare är Lilla Tjörn Runt. Denna kappsegling går av stapeln i slutet av augusti och här finns instruktörer från seglarskolan med för att hjälpa barnen.

 

För anmälan till seglarskolan använder du menyn Segling i menyraden i överkanten av denna sida, ovanför SS Kaparens logga.

För instruktioner om hur anmälan går till kan du använda menyn Anmälan.