Välkommen till Elitserie 2 2019/20202

  • 19 sep 2019

Nu är det dags för säsongens andra Elitserie och här kommer lite praktisk information till dig som ska tävla.

Parkering bil:

Parkering finns enligt bifogad karta. På Parkering 1 krävs P-tillstånd, och det finns att hämta i begränsad mängd vid registreringen – först till kvarn gäller. På parkering 2 gäller betalning i P-automat.

Observera att det är förbjudet att parkera på hamnföreningens platser längs kortsidan på klubbhusets norra ände, samt även innanför bommen.

Parkering trailer:

Trailerparkering finns på grusplan vid Gottskär Entré, se bifogad karta.

Båtplats för rib:

Ribbar kan läggas på pontonbryggan vid SS Kaparens Båthus samt på grönmarkerade platser i Gottskärs hamn, se bifogad karta. För att säkerställa att platsen i hamnen är ledig (gäller även grönmarkerad) måste detta stämmas av med någon nedan:

Janne Simonsson, 070-6099521

Kent Persson, 073-6339521

Mikael Mårtensson, 070-8149348

Café

Vårt klubbcafé kommer vara öppet och ha försäljning av fika och smörgåsar mm.

Dusch och toalett

Toalett finns förutom inne i klubblokalen även på framsidan och baksidan (mot hamnen) av klubbhuset, och där gäller kod 0812. På baksidan finns även dusch.

 

World Clean Up Day/Håll Sverige Rent dagen

Lördagen den 21 september är det World Clean Up Day/Håll Sverige Rent dagen, och av den anledningen kickstartar Max Salminen sitt nya projekt ”SWE33 Vågen”, som är ett initiativ för att utmana seglare och sponsorer om att minska plasterna i naturen och inte minst i haven.  Havet är seglarnas arena, och på samma sätt som en fotbollsplan måste klippas, så måste seglarna också ta ansvar för sin arena. Kanske har seglarna tagit sin sportanläggning lite för givet?

Varför en då en våg? Jo, det är för att Max Salminen tror att detta initiativ kan leda till att man bryr sig mer när man ser skräp på marken så att det får en långvarig effekt som sprids hos ens vänner och därför bara ökar.

Max hoppas att vi kan fortsätta utmana varandra med att 1) inte slänga skräp och 2) plocka upp om man ser något - årets alla 365 dagar.

Därför kommer seglarna, och även funktionärerna, att efter dagens slut samla skräp i Gottskär.

Nu ser vi fram emot en riktigt trevlig helg, och att Gottskär visar sig från sin bästa vädersida!

Välkomna!