Lilla Tjörn Runt den 15 augusti

  • 4 aug 2014

Nu är det dags att anmäla sig till en av årets höjdpunkter, Lilla Tjörn Runt.

Deltagande i Lilla Tjörn Runt, brukar av tradition vara en del av SS Kaparens seglarskola. Tävlingen är en utveckling av den större tävlingen Tjörn Runt och seglas alltid fredagen före. Lilla Tjörn Runt vänder sig både till elitseglare och till seglare som nyligen deltagit i seglarskolor.

 

Starten går utanför Stenungsunds segelsällskaps klubbhus och man seglar runt Stenungsön. Alla deltagare får en plakett och en T-shirt. Det är inget krav på att båtarna skall vara klassade, utan man seglar med den båt man har. Stenungsunds segelsällskap bidrar med egna säkerhetsbåtar och dessutom är det krav på att de deltagande klubbarna ställer upp med egna säkerhetsbåtar. Detta gör att det är många följebåtar på banan och man kan hålla en mycket hög säkerhet.

 

Har du aldrig kappseglat förr? Då är detta en jättebra och rolig tävling att börja med!

 

SS Kaparen kommer att ha med coacher som kommer att ta väl hand om barnen. De börjar dagen med att köra seglarna ett varv runt banan i motorbåt, så att alla ska veta hur man ska segla. SS Kaparen brukar också ha med ett antal privata följebåtar, vilket gör att många föräldrar får möjlighet att följa tävlingen på nära håll. Detta är en stor trygghet för de yngsta seglarna.

 

När alla seglare och föräldrar kommit iland kommer vi ha gemensam korvgrillning och trevligt umgänge på klipporna.

 

Har du ingen egen Optimist så går det utmärkt att låna en skoloptimist av SS Kaparen, men stäm av detta genom att maila till info@sskaparen.se innan du anmäler dig, eftersom det är först till kvarn som gäller för detta.

 

Du anmäler dig själv på Stenungsunds segelsällskaps hemsida, www.stss.se, senast den 7 augusti. Efteranmälan kan göras mot förhöjd avgift.

 

Vi hoppas även i år bli ett stort gäng tjejer och killar som vill hålla Kaparens fana högt!

 

Välkommen till en minnesvärd dag i Stenungsund!