Maja Hansson-Mild tog silver på JSM

  • 19 jun 2013

Stort grattis till Maja Hansson-Mild som seglade imponerande under JSM och slutade på andra plats i klassen Optimist tjej, endast två poäng efter vinnaren Isabelle Bergqvist från Hjuvik. Trea blev Ronja Lundberg från Kullavik. Hela SS Kaparen gläds med Maja och ser fram emot nordiska mästerskapen som avgörs i Vänersborg den 24-28 juli. Folke Arvidsson gjorde sin hittills bästa tävling i E-jolle och blev bäste Kapare på 16:plats. I Optimistklassen XS (extra small) slutade Alfred Duell på en jättefin 6:e plats bland hela 46 startande yngre seglare.

Vilket händelserikt JSM det blev för Kaparens del! Att Optimistframgångarna skulle komma har lite varit på känn efter fina resultat i VM-kvalserien för såväl killar som tjejer kombinerat med mycket och framför allt kvalitativ och rolig träning. JSM brukar bli en upplevelse för de som inte är lika erfarna i stora tävlingssammanhang. Erik Nauwerck, Felix Anderén och Olle Andersson seglade sitt första JSM och hade nog den brantaste utvecklingskurvan och presterade bättre och bättre för varje race. Alfred Duell seglade klassen XS och slutade på 6:e plats och nästa år blir det spännande att se honom i den stora Optimistklassen. Gustav Koritz hade lite missflyt i strömmen sista dagen och slutade på 29:e plats i guldfinalgruppen av totalt 150 startande Optimistkillar.

Hampus Gelang från SS Kaparen seglade för GKSS och slutade på femte plats i 29er-klassen tillsammans med sin rorsman Andrea Dubois.

Förutom Majas silver är nog det starkaste minnet från detta JSM det oväder som drabbade Optimistkillarna under deras andra tävlingsdag, samt Oscar och Elin som satte hastighetsrekord i E-jolle när de slörade in i 18m/s och hällande regn. Tyvärr gjorde ovädret att Optimistkillarnas race fick avbrytas och inga race kunde genomföras den dagen.

Nu ger vi järnet inför NM där vi har både Maja och Gustav på startlinjen i Optimist samt Folke Arvidsson och Elin Wallerstedt i E-jolle. Eventuellt kan det bli någon ytterligare i E-jolleklassen när seglarna från JSM blivit uttagna.

 

maja1

Maja Hansson-Mild, näst bästa Optimist-tjej i Sverige

 

elin

Elin Wallerstedt kämpande i den tidvis friska vinden vid JSM och slutade på 14:e plats i E-jolle tjej

 

erik_olle

Erik Nauwerck och Olle Andersson seglade sitt första JSM och hade en duell på mållinjen i sista seglingen. Dessa två killar som vi lär få se mer av i framtiden har lärt sig otroligt mycket under fyra långa dagar på vattnet.