Thomas Hansson-Mild nordisk mästare

  • 4 jun 2013

Så in i Norden bra! - Thomas tog hem titeln. I helgen seglades Nordiska Mästerskapen i OK-Jolle i Herslev Strand, Danmark. 75 seglare från fem nationer gjorde upp om titeln och som slutgiltig segrare efter de två dagarna stod Thomas Hansson-Mild, SS Kaparen, SWE som därmed försvarade sitt guld ifrån Norge ifjol.

Tävlingen seglades utanför Roskilde och första dagen bestod av något lättare vindar medan söndagen var friska till hårda vindar. Tack vare det grunda vattnen blev det en jobbig sjö och det var många som hade svårt att behärska förhållandena. Men trots det så var det tätt i toppen och det kom att avgöras i sista seglingen där Thomas drog det längsta strået och vann sista seglingen övertygande.

"Jag visste att inför sista seglingen så var det i praktiken mellan mig och en till men det kändes inte klart förrän jag hade kommit upp till kryssmärket och kunde runda som etta och sträcka ut på slörarna.Det blir ofta att klungan seglar för tätt med varandra och låser fast sig och jag kom loss och kunde därefter segla min egen, mycket mer fartvinnande väg runt banan", säger Thomas.

Tvåa kom Greg Wilcox, NZL och trea Christian Olesen, DEN.  Hela 15 svenskar deltog och övriga svenska placeringar inom topp 30 var: 16:e Hans Elkjaer, 21:a Per Jaensson, 23:a Lasse Hansson och 25:e plats Ingemar Jansson, också han från SS Kaparen.

 

ThomasHansson.Mild  

 

Thomas-Hansson-Mild-Sailing      

 

Prizegivingceremony      


Länk till resultat