Många Kapare på Mälaren

  • 14 maj 2013

I helgen seglades såväl VM-kval i Optimist som Elitserie i E-jolle på Mälarens omväxlande vatten. Många Kapare hade en mycket trevlig helg i Västerås och i Optimistklassen slutade Gustav Koritz på en fin 15:e plats bland över 100 startande båtar. David Axén blev bäste E-jolleseglare på 27:e plats i det drygt 80 båtar stora startfältet.

Första tävlingsdagen inleddes med svaga vindar som ökade något efterhand, varför seglingsledningen beslutade att genomföra hela fyra seglingar första dagen för både E-jollar och Optimister. Under dag två och tre var det mer tryck i vinden och som alltid på Mälaren ganska svårseglat med många och stora vrid. Optimisterna har tränat mycket målinriktat sedan förra VM-kvalet och Gustav blev bäste Kapare på 15:e plats. David har inte tränat så mycket E-jolle i år, men blev ändå bäste Kapare på 27:plats följt av Folke Arvidsson  på 43:e plats.

På E-jollebanan stod Carl Ferm från RÖSS som segrare och bland Optimisterna var det stockholmaren Emil Järudd som behärskade Mälarens vatten bäst.

 

IMG_8327

Gustav Koritz slutade på plats 15 vid Optimisternas VM-kval i Västerås

 

För Optimisterna blir det ett mycket spännande avslutande VM-kval på Askimsfjorden den 25-26 maj. Då blir det fight om platserna till såväl VM som EM och NM. Arrangör för detta är Rörviks SS. E-jollarna avslutar Elitserien samma helg i Kullavik.

 

Resultatlista Optimist

Resultatlista E-jolle